Dissabte, 19 de setembre de 2020 - Edició 786
La República

Empreses contractades per PP i Vox oculten més de tres milions d’euros en factures

Les empreses van ser contractades en el context de les eleccions europees del 2019

Redacció
Redacció 06/08/2020
Pablo Casado i Cayetana Álvarez de Toledo, durant el debat d'investidura al Congrés dels Diputats del 4 de gener del 2020.

Després de les irregularitats que va descobrir el Tribunal de Cuentas a les despeses de Vox durant la campanya per les eleccions del 28-A, ara s’ha descobert que fins a 14 empreses contractades pel PP i Vox per les eleccions europees del 2019 han ocultat detalls de factures que sumen més de tres milions d’euros, cobrades als partits mencionats.

El tribunal ha advertit a les formacions polítiques que els seus proveïdors han de complir la llei enviant dades i fent-ho dins del termini previst, ja que l’article 133,5 de la Llei electoral obliga els seus proveïdors a remetre al fiscalitzador “informació detallada de la facturació efectuada a les formacions polítiques per imports superiors als 10.000 euros”.

Si es desglossen les xifres concretes, els populars tenen vuit proveïdors que no van informar de les seves factures, que sumaven 1,59 euros, mentre que Vox va contractar sis empreses que per 1,55 milions no declarats.

 

Relacionats