Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Els talibans a Kabul afirmen que les delegacions diplomàtiques estan fora de perill

El dirigent talibà diu que les delegacions diplomàtiques no s’enfrontaran a cap perill. No obstant això, les tasques d’evacuació d’aquest personal a Kabul s’estan duent a terme amb celeritat

Agències 16/08/2021
Ambaixada d'Estats Units a Kabul

El portaveu talibà, Zabihulà Mujahid, ha assegurat aquest diumenge que totes les delegacions diplomàtiques i institucions estrangeres a Kabul, així com els seus treballadors, “no s’enfrontaran a cap perill”, després que hagin accedit ja al Palau de Govern a la capital.

“Assegurem a totes les ambaixades, centres diplomàtics, institucions i llocs i ciutadans estrangers a Kabul que no s’enfrontaran a cap perill”, ha escrit a Twitter Mujahid.

“Que romanguin a Kabul amb plena confiança, les forces de l’Emirat Islàmic tenen la tasca d’enfortir la seguretat de Kabul i de les altres ciutats”, ha afegit el portaveu talibà, que ja han accedit al Palau de Govern, hores després que el president afganès, Ashraf Ghani, hagi fugit.

Aquestes declaracions tenen lloc mentre les delegacions diplomàtiques estrangeres s’afanyen per evacuar com més aviat millor el seu personal a través de l’aeroport de Kabul, que hauria estat escenari en les últimes hores d’un tiroteig, segons ha alertat els Estats Units. Tampoc no han fet cap comentari sobre els civils que puguin residir a la ciutat.