Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Els comuns facilitaran la tramitació del pressupost i donen a Collboni trenta dies per formar govern

El tràmit podrà seguir el seu curs si aconsegueix una majoria simple a la comissió d'aquest dimarts

|

- Publicitat -

Barcelona en Comú facilitarà la tramitació del projecte de pressupost del govern de Jaume Collboni. Així ho ha anunciat en roda de premsa la portaveu del grup dels comuns a l’Ajuntament, Janet Sanz, el dia abans que l’executiu municipal porti el pressupost a tramitació en una Comissió Extraordinària d’Economia. Sanz ha explicat que facilitaran que se superi el tràmit però, com a contrapartida, han donat a Collboni trenta dies perquè formi un govern de coalició. La setmana passada, l’alcalde va demanar “responsabilitat” als grups perquè permetessin, com a mínim, superar aquest primer tràmit. ERC ha convocat una roda de premsa aquesta tarda per també parlar del seu posicionament.

Perquè el projecte es pugui tramitar, cal que a la comissió d’aquest dimarts s’aprovi amb majoria simple, és a dir, més vots a favor que en contra. En tot cas, el pressupost no es votaria fins al ple de març.

Publicitat

Sanz ha explicat que permetran la tramitació -bé sigui amb una abstenció o un vot a favor- però oferint una “última oportunitat” perquè Collboni tiri endavant un pacte d’esquerres. Així, ha donat un “ultimàtum” a l’alcalde i l’ha advertit que si en trenta dies no hi ha acord per formar un govern d’esquerres votaran ‘no’ als pressupostos en la votació definitiva al ple. “És l’última oportunitat que donem al govern municipal per tancar aquest pacte d’esquerres”, ha avisat.

Segons ella, sense un govern “estable” no hi pot haver pressupostos i “cap govern municipal pot demanar un xec en blanc” en relació amb els comptes. Sanz s’ha mostrat crítica amb els socialistes i ha denunciat que els han dut a una situació “insostenible”. En aquest sentit, ha recordat que va ser el mateix alcalde qui es va comprometre a tenir un nou govern i un nou pressupost abans de la primavera. “És la seva paraula i proposta”, ha reblat.

Et pot interessar  Turull afirma que el 12-M és "un plebiscit entre Puigdemont i Sánchez" perquè Illa és "el servidor que no vol molestar"

Per això, ha titllat de “presa de pèl” l’anunci de Collboni de la setmana passada. Amb tot, la portaveu de BComú ha argumentat que “no serà” pels comuns que no hi haurà un govern d’esquerres. “Permetrem aquesta tramitació com a ultimàtum perquè el govern faci el que hagi de fer perquè Barcelona tingui un govern estable”, ha conclòs.

Sanz ha afegit que els semblaria “inexplicable” que l’alcalde preferís optar per la via de la moció de confiança i “anar per la porta del darrere” a aprovar uns pressupostos abans que lligar un pacte d’esquerres. “Si no hi ha pacte de govern, serà un vot contrari”, ha conclòs tot dient que “quan un govern vol un acord l’aconsegueix i amb trenta dies en té suficient”. Segons ha detallat, es van veure amb el govern divendres passat, però no han mantingut més reunions.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut