Dimecres, 16 d'Octubre de 2019 - Edició 447
La República

Els presos polítics en vaga de fam alcen la veu a Europa

Els quatre presos polítics en vaga de fam –Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn- han enviat 40 cartes a líders europeus per denunciar la seva situació. La […]

Avatar
Agències 17/12/2018
Josep Rull i Jordi Turull / ACN

Els quatre presos polítics en vaga de fam –Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn- han enviat 40 cartes a líders europeus per denunciar la seva situació. La carta s’ha enviat, entre d’altres, al president espanyol, Pedro Sánchez, presidents de països europeus, del Consell d’Europa i del Parlament europeu.

Denuncien una “situació molt greu” de “bloqueig” del TC que els ha portat a iniciar una vaga de fam abans que comenci el seu judici a l’Estat espanyol, que supervisarà una recent creada plataforma d’acadèmics, juristes i entitats pels drets humans. El lletrat de tres d’ells, Jordi Pina, ha reconegut que el TC ha començat a resoldre recursos pendents des de feia més d’un any un cop iniciada la vaga. Entre ells, el TC ha rebutjat la mesura cautelar i manté de moment la suspensió de Carles Puigdemont i els diputats empresonats per la justícia espanyola.

Tot i que no ha resolt sobre el fons del recurs, Pina ha explicat que volen portar el cas davant del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) per denunciar aquest bloqueig. El recurs es presentarà en nom de Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull.

Podeu llegir les cartes als següents enllaços:

Carta dels presos polítics en vaga de fam a Pedro Sanchez

Carta dels presos polítics en vaga de fam a Donald Tusk, president del Consell Europeu

Carta dels presos polítics en vaga de fam a Angela Merkel

Carta dels presos polítics en vaga de fam a Emmanuel Macron

Carta dels presos polítics en vaga de fam a Theresa May

Relacionats