Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Els presos polítics coincideixen en “seguir lluitant” per la independència un any després de la sentència

|

- Publicitat -

Avui, dia 14 d’octubre del 2020, fa just un any del fatídic dia en el qual es va confirmar la farsa del judici dels presos polítics, amb sentències desmesurades als presos polítics de l’1-O, i que va fer sortir a la gent al carrer a protestar. Un any més tard, la majoria de presos polítics ja han expressat a través de Twitter que no han canviat ni una mica els seus principis democràtics que els van portar a realitzar l’1-O.

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart ha assegurat que “la sentència va desemmascarar el pànic de l’Estat a la dissidència política i un any seguim dempeus per l’amnistia i l’autodeterminació”, i coincideix amb Jordi Sànchez, que expressa que “mai unes urnes havien fet tanta por a un Estat que es diu democràtic”. Al seu torn, Oriol Junqueras creu que la decisió del Suprem “sentenciava a tot un país. Seguim forts, ferms i més convençuts que mai”.

Publicitat

La presidenta legítima del Parlament, Carme Forcadell, manté ferma la seva opinió sobre com va actuar al Parlament, i així ho va dir quan va declarar al judici farsa: “Al parlament s’hi ha de parlar de tot, l’únic limit a la democràcia ha de ser el respecte a la persona i als drets humans”. El conseller Josep Rull, per la seva banda, qualifica la sentència com “la sentència de la infàmia”, i es reafirma dient que l’independentisme no es rendirà mai: “Ens mantindrem fidels per sempre més al servei d’aquest poble”. També ha volgut recordar la sentència Joaquim Forn, qui assegura que es manté fidel als seus ideals: “Segueixo lluitant per la llibertat de Catalunya, la democràcia i la justícia”.

D’altra banda, Jordi Turull i Raül Romeva han escrit articles en diferents mitjans, donant la seva visió un any després de la sentència.

 

Et pot interessar  Junqueras, sobre el suport d'ERC al govern espanyol: "No estem aquí per garantir l'estabilitat de ningú"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut