Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Els partits espanyolistes tomben l’ús del català al Congreso

|

- Publicitat -

Porta tancada de la llengua catalana al Congreso. Definitivament, el PSOE, acompanyat del suport de PP, Vox i Ciutadans han rebutjat la proposta de poder intervenir en llengües cooficials a la cambra espanyola, amb traducció simultània. Una iniciativa articulada des de la formació d’Unides Podem, ERC, Junts, la CUP, el PDECat, Bildu, Compromís, PNB, BNG i Més País.

Una proposta que es va debatre aquesta setmana, concretament dimarts dia 21 de juny, on va comportar l’expulsió de la tribuna d’alguns diputats, com Montse Bassa (ERC) i Albert Botran (CUP).

Publicitat

El PSOE justifica el rebuig de les llengües cooficials reiterant que el castellà és l’únic idioma reconegut a tot l’Estat i la llengua comuna de tots els espanyols; tot i que la proposta deixa ben clar que es duria a terme una traducció simultània.

A més, els socialistes intenten justificar també l’ús de les llengües cooficials al Senat i se’n desmarquen, al·legant que és una cambra de representació territorial.

Cal recordar que a la cambra alta l’ús d’aquestes llengües sí que estan permesos els debats de mocions al ple l’ús de les llengües cooficials.

Una proposta que va néixer de Junts per poder així universalitzar els debats i tràmits.

Et pot interessar  Problemes pel PSOE: el jutge del ‘cas Koldo’ assenyala Ábalos com a “intermediari” en una reclamació del govern balear
Publicitat

Opinió

Minut a Minut