Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Els objectius d’Aragonès de cara el 2024: un “ampli acord” per acabar amb el dèficit fiscal i comptar “amb tothom” per negociar el referèndum

"A això em dedicaré també l'any vinent i espero comptar amb el seu suport" ha manifestat el president

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, té clars els objectius de la seva legislatura de cara l’any 2024, i els ha exposat durant la sessió de control que ha tingut lloc aquest dimecres, 8 de novembre, al Parlament de Catalunya. El cap de l’executiu s’ha marcat com a fita dedicar l’any vinent a aconseguir un “ampli acord” a la cambra catalana per trobar la manera d’acabar amb el dèficit fiscal crònic que pateix Catalunya. A més a més, també ha posat el focus la “segona fase” de la negociació del referèndum amb l’Estat, tot manifestant que espera comptar “amb tothom” per tal d’abordar la qüestió de l’autodeterminació.

Aragonès ha subratllat que Catalunya ha de recaptar tots els impostos que generi, i que el país ha de tenir el que “mereix”, en una resposta al president del grup de Junts, Albert Batet, que ha reclamat que entre tots s’aportin “solucions estructurals” a un problema que afecta tota la ciutadania i al desenvolupament econòmic. En resposta a Batet, Aragonès ha manifestat que dedicarà l’any que ve a assolir l’objectiu que Catalunya recapti tots els impostos que genera. “A això em dedicaré també l’any vinent i espero comptar amb el seu suport”, ha finalitzat Aragonès.

Publicitat

Pel que fa a la negociació del referèndum i del dret a l’autodeterminació, Aragonès ha insistit en la “segona fase” de la negociació amb l’Estat, ara que la llei d’amnistia està pràcticament tancada i només falta negociar alguns serrells del text. El president ha deixat clar que ja posa el focus en la propera pantalla, que és la d’avançar en el referèndum.

Així, el cap del Govern ha dit que espera comptar “amb tothom” de cara aquesta segona fase i abordar l’autodeterminació, almenys, amb els grups que apostin per una solució democràtica. A la vegada, Aragonès ha asseverat que l’amnistia és “necessària”, i que serà per a totes les persones que represaliades per l’Estat. El president s’ha mostrat “raonablement satisfet” dels acords tancats amb el PSOE la setmana passada.

Et pot interessar  [VÍDEO] El meteoròleg Tomàs Molina serà el número dos d'ERC a les eleccions europees
Publicitat

Opinió

Minut a Minut