Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Els nets de Franco demanden un programa que va revelar que tenen una fortuna de 500 milions d’euros

|

- Publicitat -

Els nets del dictador espanyol, Francisco Franco, han portat a judici els periodistes que van parlar dels seus negocis en un programa de televisió que va emetre Cuatro amb el títol ‘La herencia de la Franco’. Creuen que l’espai pretenia generar odi contra la família i per això reclamen 50.000 euros. La demanda, segons informa eldiario.es és contra tres reporters, dos periodistes d’investigació, l’exregidor de Sada, Carlos Babío, i Jimmy Gimémez Arnau, que va estar casat amb una de les netes de Franco.

Durant el programa en qüestió el veterà periodista Mariano Sánchez Soler va xifrar en 500 milions d’euros la fortuna que han fet gràcies al seu cognom. Cal sumar els regals que rebia el dictador, les possessions a l’estranger, l’aparició en els papers de Panamà o l’amnistia fiscal. L’advocat de la família intenta rebatre aquesta xifra assegurant que el testament va deixar oficialment a la seva filla tan sols 28 milions de pessetes, uns 171.000 euros.

Publicitat

El 3 de desembre van declarar les parts al jutjat d’instrucció número 39 de Madrid. El judici per la demanda civil se celebri abans que s’esgoti la instrucció en via penal però el jutjat no podrà resoldre abans que hi ha una sentència de l’Audiència Provincial per injúries i calúmnies que determini si procedeix continuar amb la demanda per intromossió en el dret a l’honor.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut