Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

Els Mossos al servei de l’estat colpegen amb porres els manifestants que protestaven contra l’acte polític de Vox a Valls

Desenes de persones combaten el feixisme desplegant una gran estelada

Agències 07/02/2021
Pla general del cordó policial dels Mossos d'Esquadra i dels manifestants contraris a l'acte de campanya de Vox a Valls. Imatge el 7 de febrer del 2021 (Horitzontal).

Els Mossos d’Esquadra han colpejat amb porres els manifestants que han protestat contra l’acte de campanya de Vox celebrat aquest diumenge a Valls. Els enfrontaments s’ha produït a la Font de la Manxa quan l’acte polític ja s’havia acabat i ja no quedaven simpatitzants del partit d’extrema dreta. Una trentena de persones ha acompanyat els milintants de Vox, encapçalats per Javier Ortega Smith, que han passejat pels carrers del municipi. Durant el recorregut hi ha hagut moments de tensió amb els manifestants. Els Mossos d’Esquadra han desplegat un ampli control policial per impedir que els dos grups es trobessin. Desenes de persones han llançat ous contra els simpatitzants de Vox i els veïns han desplegat una estelada de grans dimensions.

Els manifestants han cridat insults contra els militants de Vox i s’han encarat a certs mitjans de comunicació i efectius policials. A més, han posat ‘Els Segadors’ a tot volum just quan els de Vox han entrat a la plaça.

Els Mossos d’Esquadra han desplegat desenes d’agents i vuit unitats de la BRIMO. Quan l’acte ja s’havia acabat, un grup més reduït que els 200 manifestants inicials s’han desplaçat del Portal Nou, on s’ha celebrat l’acte polític, fins a la Font de la Manxa. En aquest punt, els Mossos han encapsulat els manifestants i s’han produït els enfrontaments.