Dilluns, 30 de novembre de 2020 - Edició 858
La República

Els mitjans espanyols tapen l’escàndol de Felipe González amb els GAL

Jon Iñarritu o Dante Fachín critiquen que ni una sola portada dels principals mitjans espanyols d’aquest dilluns esmenta l’expresident del Gobierno

Àlex Huguet
Àlex Huguet 15/06/2020
Felipe González, expresident del Gobierno / Wikimedia Commons
Molts ja sospitaven el que passaria després de saber-se que l’expresident espanyol donés la seva aprovació per la creació dels GAL per combatre ETA: que els principals mitjans no en dirien absolutament res. I així ha estat: El País, El Mundo o l’ABC han decidit no comentar l’escàndol de Felipe González a les seves portades. Ni tan sols La Razón, que va fer públic part del contingut de documents ja desqualificats de l’agència nord-americana, la CIA, sobre la qüestió.
A Twitter, el sector independentista català i basc, ha criticat durament aquest escàndol, sense estranyar-se que els mitjans espanyols, però també catalans, amaguin aquests fets. Així ho han compartit Albano-Dante Fachín i Jon Iñarritu. Per la seva banda, Jordi Cuixart, des de la presó ha criticat metafòricament aquells que defensaven el president socialista: “No són les clavegueres, són els fonaments [de l’Estat], estúpid!”

Relacionats