Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Els mandats caducats del poder judicial espanyol ascendiran a 57 el desembre

|

- Publicitat -

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha informat que els nomenaments pendents per la renovació de l’òrgan de govern dels jutges arriben als 48 i previsiblement seran 57 a finals d’any, segons explica el diari Expansión.

El president, Carlos Lesmes, avisa en un informe que aquesta situació de bloqueig suposa a més un “allargament dels temps de resposta en les qüestions de fons” i un retard enorme de “les decisions d’inadmissió que són nombrosíssimes”. L’òrgan més afectat és el Supremo, amb un total d’onze nomenaments pendents.

Publicitat

Si el PP i el PSOE no arriben un acord en desembre farà tres anys que el CGPJ està caducat. A més, la llei impulsada pel Gobierno de coalició impedeix els nomenaments discrecionals a la cúpula judicial, fet que impossibilita en l’actualitat que aquestes vacants puguin ser cobertes.

Aquest dijous, la ministra de Defensa, Margarita Robles, ha suggerit als membres del poder judicial la possibilitat de dimitir per desencallar la renovació bloquejada pel PP des de fa tres anys. En una entrevista a ‘La hora’ de TVE, ha dit que “potser els vocals del CGPJ amb el seu president al capdavant haurien de fer una reflexió sobre el paper que estan fent en aquest moment” i plantejar-se “si ells, en les condicions actuals, estan complint les funcions que els atorga la Constitució”.

Et pot interessar  Brussel·les està "buscant solucions" sobre la mediació per al CGPJ arran de l'avenç de Reynders en la candidatura al CoE
Publicitat

Opinió

Minut a Minut