Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

Els investigats per protestar contra Felip VI a Caldes demanaran acollir-se a la llei d’amnistia si no s’arxiva el cas

Els quatre represaliats estaven citats aquest dimecres als jutjats de Santa Coloma de Farners, on han rebut el suport de la Coordinadora Antimonàrquica i desenes de persones

|

- Publicitat -

Les quatre persones investigades per la protesta contra el rei Felip VI a Caldes de Malavella (Selva) el juliol de l’any passat s’acolliran a la llei d’amnistia en cas que el jutjat rebutgi arxivar la causa, tal com reclamen les seves defenses que faci. Els quatre represaliats estaven citats aquest dimecres als jutjats de Santa Coloma de Farners, on han negat que desobeïssin les ordres de cap agent dels Mossos d’Esquadra ni que posessin el perill el trànsit.

Els quatre activistes, que havien pres part en una manifestació de protesta, van aconseguir entrar dins el resort Camiral Golf & Wellness, on hi ha l’hotel que acollia l’acte on acudia el rei espanyol. Els Mossos d’Esquadra van denunciar-los pels delictes de desobediència i contra la seguretat del trànsit, acusacions que els represaliats han negat diverses vegades. La defensa reclama que s’arxivi el cas perquè s’emmarca en el “dret de protesta” però avança que, si el jutjat no ho fa, demanaran acollir-se a la llei d’amnistia.

Publicitat

Els investigats han rebut el suport de desenes de persones que s’han acostat a l’acte organitzat per la Coordinadora Antimonàrquica. A l’acte, hi ha participat la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu.

Et pot interessar  La fiscalia demana arxivar la causa contra l'exdirectora del CNI per l'espionatge a Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut