Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Els gimnasos DiR discriminen la llengua catalana malgrat la injecció de 2,6 milions d’euros del Govern durant la pandèmia

|

- Publicitat -

Usuaris de Twitter destapen la flagrant discriminació lingüística que té lloc a les instal·lacions esportives de la cadena DiR, a la qual el Govern de la Generalitat va injectar 2,6 milions d’euros a través d’Avançsa durant la pandèmia de la COVID-19. Segons han denunciat els usuaris, la cadena pràcticament no ofereix classes dirigides en català, i a aquest fet se li suma una nova campanya de comunicació els missatges de la qual són tots en castellà.

El cas l’ha fet públic Ivan Condes, conseller municipal de Junts a les Corts, que ha denunciat la impossibilitat d’assistir a classes dirigides fetes en català, i ha criticat també que la comunicació dins les instal·lacions fos únicament en espanyol. Condes ha instat el Govern a exigir respecte per a llengua catalana i pels consumidors, especialment en aquelles empreses on s’han injectat diners públics.

Publicitat

Gerard Furest, l’autor del llibre “Decàleg irreverent per a la defensa del català”, també s’ha pronunciat sobre aquesta qüestió, posant de manifest que l’empresa Clubs DiR incompleix reiteradament la Llei 1/98, és a dir, la Llei de Política Lingüística, un fet que no succeïa quan començava a créixer i a implantar-se arreu de Catalunya. Segons Furest, DiR “han renunciat a la seva catalanitat inicial per satisfer la seva clientela castellanoparlant i estrangera menyspreant així la seva clientela catalanoparlant, que també és molt nombrosa”. Però, tal com afegeix a Twitter, DiR “pot discriminar el català sense cap problema” perquè “el segment catalanoparlant (…) ha estat incapaç de reaccionar-hi, deixant-se trepitjar d’aquesta manera uns drets que l’empresa inicialment li reconeixia”.  L’autor també carrega contra els polítics, els quals creu que “haurien pogut fer moltíssim més per la llengua”

Et pot interessar  Violència catalanòfoba a Son Espases: guàrdies de seguretat agredeixen una pacient catalanoparlant i li reclamen que parli "en espanyol"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut