Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Els fiscals del Suprem continuen emprenyats amb Nogueras i reclamen “mesures” contra la diputada independentista

Asseguren que les paraules de Nogueras contra els magistrats Lesmes o Marchena constitueixen "un atac injustificable contra la independència judicial i la separació de poders"

|

- Publicitat -

La judicatura espanyola no ha oblidat el parlament que Míriam Nogueras va fer durant el primer debat de la llei d’amnistia al Congrés. Demostrant que una setmana després continuen emprenyats amb ella, una vintena de fiscals del Tribunal Suprem ha instat el fiscal general de l’Estat, Álvaro García Ortiz, a adoptar les “mesures i accions legals pertinents” contra la diputada independentista de Junts.

L’escrit dels fiscals, al qual ha tingut accés RTVE, es refereix a les declaracions de Nogueras assegurant que “representen un atac injustificable contra la independència judicial i contra la separació de poders com a principi vertebrador d’una societat democràtica”. Els fiscals firmants també recorden al fiscal general, a qui el CGPJ va negar la confiança, que la Constitució estableix que “el Ministeri Fiscal […] té per missió promoure l’acció de la justícia en defensa de la legalitat, dels drets dels ciutadans i de l’interès públic tutelat per la llei, així com vetllar per la independència dels tribunals”.  Així, els fiscals insten García Ortiz a què procedeixi “sense més dilació” a “el compliment dels deures constitucionals i legals exposats”, i adopti mesures contra les paraules de la diputada independentista.

Publicitat

Durant el debat del passat dimarts 12 de desembre, Nogueras va referir-se a la condició de Junts de crear comissions d’investigació sobre l’Operació Catalunya, la guerra judicial de l’Estat contra l’independentisme i l’ús de programaris espia contra adversaris polítics i membres de la societat civil del moviment independentista. La diputada va denunciar davant l’hemicicle que “en un país normal es processaria i jutjaria” els magistrats Carlos Lesmes, expresident del TS, o Manuel Marchena, responsable del judici del procés, a qui va qualificar com a “personatges obscurs” i “indecents”.

Et pot interessar  Albiach critica les hipotètiques aliances del PSC i ERC amb Junts

Les declaracions ràpidament van ser respostes pel Tribunal Suprem, el president en funcions del qual va titllar-les de ser un “atac personal” contra diversos membres de la judicatura, així com pels mitjans espanyolistes com l’ABC, que van dedicar titulars de molt mal gust a la diputada. Uns atacs a Nogueras que el mateix Carles Puigdemont va denunciar públicament a través de Twitter, assegurant que aquests desprestigis són “ un símptoma més que indiquen que el sistema està corcat“. 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut