Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Puigdemont, contundent amb els “atacs” que rep Nogueras: “Un símptoma més que el sistema està corcat”

Denuncia que a l'Estat espanyol "no pots qüestionar jutges, que són éssers de llum infal·libles, però pots qualificar de gossa una diputada catalana i no passa res"

|

- Publicitat -

El president a l’exili Carles Puigdemont ha criticat sense embuts els atacs que la diputada de Junts al Congrés Míriam Nogueras ha estat rebent des del passat dimarts, 12 de desembre, quan va fer el seu parlament durant el primer debat sobre la llei d’amnistia que se celebrava a la cambra baixa espanyola. Nogueras va aprofitar la seva intervenció per denunciar que “en un país normal”, els magistrats Carlos Lesmes, expresident del TS, o Manuel Marchena, responsable del judici del procés, a qui va qualificar com a “personatges obscurs” i “indecents”, serien “processats i jutjats”.

Aquestes declaracions de Nogueras ràpidament van ser respostes pel Tribunal Suprem, el president en funcions del qual va titllar-les de ser un “atac personal” contra diversos membres de la judicatura. “No té precedents i no es correspon amb els requisits mínims de la separació de poders en un estat de dret”, va afirmar Francisco Marín en un comunicat. Mitjans espanyolistes com l’ABC també van sumar-se a la campanya de desprestigi de Nogueras, publicant articles on la defineixen com una raça de gos agressiva: “La dòberman de Puigdemont”.

Publicitat

Puigdemont, a través de Twitter, ha respost aquests atacs i desprestigis de forma contundent, i citant precisament l’article del mitjà esmentat. Així, el president a l’exili ha denunciat que a l’Estat espanyol “no pots qüestionar jutges, que tothom sap que són éssers de llum infal·libles, però pots qualificar de gossa una diputada catalana i no passa res“. “Els atacs que rep la Míriam Nogueras per fer la seva feina són un símptoma més que indiquen que el sistema està corcat” etziba, com a missatge final del seu breu comunicat.

Et pot interessar  ERC avisa que "la sociovergència no és notícia" i assenyala la "unió" entre Junts i el PSC al llarg de la legislatura
Publicitat

Opinió

Minut a Minut