Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Els familiars dels presos tornen a denunciar les condicions de les visites a Soto del Real

Expliquen que els líders polítics estan "ferms" i "preparats per afrontar el judici"

|

- Publicitat -

L’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC) ha lamentat aquest diumenge que els líders polítics processats per l’1-O estiguin de nou empresonats al centre penitenciari madrileny de Soto del Real a l’espera de l’inici del judici. En una publicació a Twitter, l’entitat impulsada pels familiars dels presos ha titllat de “vergonya” haver de fer un viatge fins a la capital espanyola de 1.400 quilòmetres per comptar amb una visita de “40 minuts” a través d’un vidre. La parella del conseller Raül Romeva, Diana Riba, ha explicat a través de la xarxa social que ha pogut veure el seu company així com “la resta de presos polítics”. “A través del vidre ens han transmès que estan ferms i preparats per afrontar el judici”, ha indiciat Riba.

Per la seva banda, també en una piulada, el conseller empresonat Rull ha confirmat que es mantenen “ferms i forts”. Rull ha constatat que després de veure “les condicions de Soto de Real”, la seva admiració cap al president d’Òmnium, Jordi Cuixart, i el president de La Crida, Jordi Sánchez, s’ha incrementat “de manera contundent”, després que hi haguessin d’estar “tants mesos sols”.

Et pot interessar  Cs denuncia la CCMA per "vulnerar la neutralitat" per dir 'exiliats' als independentistes que han marxat de Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut