Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Els EUA i el Regne Unit destaquen “l’elevada amenaça” d’atemptat contra l’aeroport de Kabul

|

- Publicitat -

Els Estats Units i el Regne Unit han difós aquest dimecres alertes per l'”elevada amenaça d’atac terrorista” als voltants de l’aeroport de Kabul, on milers de persones es troben a l’espera de ser evacuades abans de la retirada de tropes internacionals el proper 31 d’agost.

L’Ambaixada nord-americana a Kabul ha recomanat als ciutadans nord-americans que són a les portes de la terminal internacional de la capital que “marxin immediatament” del lloc a causa d'”amenaces de seguretat fora de les portes”, informa la cadena CNN.

Publicitat

Així mateix, el Ministeri d’Exteriors del Regne Unit ha actualitzat els avisos de viatge i ha assenyalat a la seva pàgina web que la situació de seguretat a l’Afganistan és “volàtil” i “existeix una amenaça constant i elevada d’atac terrorista”.

“No viatgi a l’aeroport internacional Hamid Karzai de Kabul”, ha advertit el departament. I ha demanat a aquells que es trobin pels seus voltants que s’allunyin cap a “un lloc segur” fins a “rebre més consells” o “sortir immediatament de l’Afganistan si poden fer-ho de forma segura per altres mitjans”.

El Ministeri d’Exteriors britànic ha indicat també que han suspès totes les seves operacions no essencials a la seva Ambaixada a Kabul, per la qual cosa l’assistència és “extremadament limitada” en aquest moment.

Les alertes emeses per Washington i Londres es produeixen després que aquest dimecres s’hagi informat d’un “flux d’amenaces molt específic” de la secció afganesa Jorasan de l’organització terrorista Estat Islàmic, recull CNN. Washington creu que el grup, enemic dels talibà, busca generar caos en el lloc.

Així mateix, un alt funcionari del Regne Unit ha advertit del “risc elevat” d’un atac d’aquesta filial en l’aeroport de Kabul, mentre el secretari d’Estat, Antony Blinken, ha reiterat aquest dimecres en roda de premsa que les persones que són a la terminal es troben exposades a aquest atac i les tropes internacionals estan operant en un “entorn hostil”.

Et pot interessar  Detenen a Barcelona un presumpte terrorista d'Estat Islàmic

El president d’Estat Units, Joe Biden, va reconèixer el dimarts l’augment de l’amenaça terrorista d’aquesta organització a l’aeroport, mentre es manté la decisió de no ampliar el termini d’evacuació mes allà del 31 d’agost.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut