Dimecres, 12 d'agost de 2020 - Edició 748
La República

Els escocesos ho tenen clar: La independència és més difícil d’assolir si no hi ha unitat entre els partits

Diversos articles d’opinió del prestigiós diari The National demanen no seguir l’exemple de divisió que practiquen els independentistes catalans

Redacció
Redacció 10/07/2020
Manifestació per la independència a Escòcia

Amb els recents conflictes entre ERC i JxCat, i amb la creació de nous partits nacionalistes o que no acaben de posicionar-se cap a la independència, ha quedat clar que a Catalunya l’independentisme està dividit, i es mostra incapaç de poder mostrar unitat de cara a assolir la independència de Catalunya. Així ho reflecteixen algunes opinions publicades pel diari escocès The National, les quals arriben a una conclusió clara: mirar cap a Catalunya per veure el problema que hi ha quan es creen múltiples partits independentistes.

Un dels redactors assegura que aquesta divisió entre partits fa crear “un clima de debats interminables i discusions internes”, amb una única conseqüència possible: “La fe en els polítics, que de normal ja no és molt alta, s’ha desplomat encara més”. A partir d’aquest exemple, el periodista Christopher Carnie recomana a Escòcia “tenir tants partits com vulgui la gent quan sigui independent. Fins llavors, seguim votant el SNP o els Verds perquè facin la seva feina”.

 

Relacionats