Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024
Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024

Els desallotjats pel foc de Castell d’Aro i Santa Cristina ja han tornat cap a casa

|

- Publicitat -

Els Bombers de la Generalitat han pogut donar per estabilitzat l’incendi de Castell d’Aro (Baix Empordà), que ha afectat unes 70 hectàrees de vegetació, segons les darreres dades dels Agents Rurals. Els veïns desallotjats ja han pogut tornar als seus llocs de residència al llarg de la nit i matinada: es tracta de part del residencial Club Golf Masnou i la urbanització de La Coma a Castell-Platja d’Aro, i veïns de la urbanització de Les Teules, Can Batet, Can Riera i la zona de Vallvanera, al terme municipal veí de Santa Cristina d’Aro. La pujada de la humitat i la retirada del vent han facilitat les tasques d’extinció dels Bombers, que mantenen un dispositiu d’un trentena de camions d’aigua remullant la zona i revisant el perímetre del foc.

Els efectius han pogut tancar el flanc dret de l’incendi per evitar la seva obertura i mantenir estable el flanc esquerre, amb línia d’aigua, eines manuals i maniobres amb foc tècnic. En el dispositiu d’extinció també s’hi han desplaçat efectius dels Agents Rurals, Mossos d’Esquadra, ADF, SEM, Creu Roja, Policia Local i tècnics de Protecció Civil de la Generalitat. Protecció Civil manté activada l’alerta del pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat).

Publicitat

Et pot interessar  Desactivada l'alerta de l'Inuncat per l'episodi de pluges, que ha deixat 1.233 trucades al 112 i 568 avisos a Bombers
Publicitat

Opinió

Minut a Minut