Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Els condemnats pel setge al Parlament no entraran mai presó per la tardança del Govern a tramitar

|

- Publicitat -

Els condemnats a penes de tres anys de presó pel setge al Parlament el 15 de juny del 2011 no entraran a presó. El Tribunal Suprem va sentenciar les vuit persones el març del 2015, i des d’aleshores estava pendent la decisió del govern espanyol sobre els indults que van sol·licitar. Ara, l’Audiència Nacional considera que atès que s’ha superat el termini de cinc anys des de la sentència, la pena ha prescrit, segons han confirmat a l’ACN fonts jurídiques. Els sis homes i les dues dones havien estat condemnats per bloquejar l’accés a la cambra catalana a diversos diputats durant una protesta. Un dels que no va poder entrar de la manera habitual va ser l’aleshores president del Govern, Artur Mas, que hi va haver d’accedir en helicòpter.

Després de la condemna del 2015 del Suprem, ratificada l’any 2021 pel Tribunal Constitucional per bé que no de manera unànime, les defenses van sol·licitar a l’Audiència Nacional que suspengués l’execució de la pena fins que el govern espanyol resolgués la petició d’indult. L’Audiència hi va accedir i va suspendre l’ingrés a presó.

Publicitat

Ara, considera que el termini per resoldre aquella petició s’ha exhaurit i que la pena ha prescrit, per la qual cosa cap dels vuit condemnats a tres anys de presó haurà d’ingressar per aquesta causa a cap centre penitenciari.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut