Divendres, 22 d'octubre de 2021 - Edició 1184
La República

Els comuns se sumen a difondre un titular manipulat de La SER per anar contra la gestió del Govern i de Torra

Albano Dante Fachín ha publicat un article a la plataforma Octuvre on destapa la flagrant manipulació i retreu als comuns la facilitat que tenen per criticar el President Torra sense contrastar res

Àlex Huguet
Àlex Huguet 20/04/2020
Pla mitjà del candidat d'En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens; la presidenta de CatECP, Jéssica Albiach; i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant el seguiment electoral a la seu dels comuns, el 10 de novembre del 2019. (Horitzontal)

La ràbia dels comuns contra el Govern de la Generalitat no té límits, i a la mínima que hi veuen una oportunitat, s’abalancen contra el president Torra i la seva gestió de la crisi del coronavirus. Albano-Dante Fachín, ha desmentit un titular de La Ser, que deia que Torra pagaria 43.000 euros per pacient a la sanitat privada mentre segueix demanant recursos al Gobierno. Res més lluny de la realitat, l’article de Fachín a la plataforma Octuvre, compara la notícia de La Ser amb la d’un altre diari que explicava, encertadament, com el Govern compensaria els hospitals concertats per l’atenció a la Covid-19, i com la diferència de publicació d’aquestes noticies només és de tres hores. Per tant, hi havia una intencionalitat absoluta de manipulació per part de l’article de La Ser, que l’únic que buscava era la polèmica i anar contra el Govern.

Però això no és tot: els comuns, davant l’oportunitat de criticar la gestió del Govern i de Torra, van fer córrer l’article per les xarxes a la velocitat de la llum, sense contrastar que la informació del titular fos realment certa, quan, des del Gobierno al que són lleials ja havien reglamentat dies abans que si les conselleries feien servir llits privats, hauran de ser pagats. És més, la mateixa alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va insistir a Salut perquè agafés llits privats però no va especificar que el decret del Gobierno els obligava a pagar. Tot un escàndol que desenterra la incompetència dels comuns.