Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Els comuns intentaran aprofitar el relleu de Cuevillas per colar-se a la Mesa del Parlament

|

- Publicitat -

Els comuns proposaran al diputat de la formació en el Parlament Lucas Ferro per a substituir a Jaume Alonso Cuevillas (Junts) com a secretari segon de la Mesa de la Cambra catalana, han informat aquest dilluns fonts del partit a Europa Press. Aquesta proposta arriba després que aquest mateix dilluns la presidenta del Parlament, Laura Borràs, hagi proposat a la diputada de Junts Aurora Madaula per a ocupar el lloc de Cuevillas en l’òrgan rector de la Cambra.

En una carta en Twitter, Cuevillas ha deixat el seu càrrec “a disposició” de Borràs després de les reaccions que ha generat la seva entrevista en ‘Vilaweb’, on es mostrava partidari de no tramitar propostes de resolució sobre la monarquia o a favor de l’autodeterminació. Les fonts dels comuns ja citades veuen el relleu de Cuevillas com “una esmena a la via del diàleg i una mostra que l’aposta de Junts és la de la confrontació des del minut un, una estratègia que xoca amb la que defensa ERC”.

Publicitat

Els de Jéssica Albiach consideren que ERC “ja s’ha equivocat una vegada en la Mesa per haver donat tant d’espai a Junts” i veuen en aquest eventual relleu una segona oportunitat per a esmenar l’error. “Aquesta fulminació és una constatació que el que vol Junts és una confrontació que ERC i la CUP no defensen”, han afirmat aquestes fonts. Els comuns proposen a Ferro davant la previsió que sigui la diputada de Junts Aurora Madaula la que rellevi a Cuevillas, ja que ha estat una proposta de Borràs ratificada pel secretari general del partit, Jordi Sànchez, i pel president, Carles Puigdemont.

Et pot interessar  Albiach insisteix que els vots dels comuns "no serviran per fer de Catalunya el casino més gran d'Europa"

La Mesa del Parlament està composta per dos membres de Junts, dos d’ERC, dues del PSC i un de la CUP, per la qual cosa l’entrada de Ferro en l’òrgan suposaria que els partits independentistes passessin de cinc a quatre membres, malgrat que mantindrien la majoria. En el ple de constitució del Parlament, els comuns ja van votar a Ferro per a formar part de la Mesa però no va aconseguir els suports suficients perquè els tres partits independentistes van coordinar els seus vots i la formació habitada es va quedar fora de l’òrgan.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut