Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Els comuns fiquen cullerada al caos de Rodalies i exigeixen a Aragonès que no utilitzi el traspàs per “tapar la crisi de país”

Mena treu pit pel fet que el Govern "es faci seva" una proposta que el seu partit "ja va posar sobre la taula fa dos anys"

|

- Publicitat -

Els comuns han exigit al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que no utilitzi el traspàs de Rodalies per “expulsar-se les responsabilitats en període de campanya electoral”, ni per “tapar la crisi de país” causada pel caos a les oposicions. “Tirar-se les Rodalies pel cap durant campanya no serveix de res”, han avisat.

En roda de premsa, el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, també ha responsabilitzat la Generalitat de la ineficiència de Rodalies. Els comuns han tret pit pel fet que Aragonès “s’hagi fet seva” la proposta d’acord de país per exigir el traspàs del servei a Catalunya. “Nosaltres ho vam posar sobre la taula fa dos anys com a part de la taula de diàleg”, ha dit.

Publicitat

“Un pla de xoc” per l’R2 Sud

Mena també ha reclamat al govern espanyol “un pla de xoc” per resoldre la greu incidència a l’R2 Sud, tal com ja va proposar aquest dissabte l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. “Volem que es licitin les obres amb caràcter d’urgència per accelerar-les”, ha exigit el portaveu. És per aquest motiu que Mena ha assegurat que cal passar “de les reivindicacions” a “les solucions”.

D’altra banda, els comuns han criticat que ERC proposi reprovar la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, al mateix temps que “hi negocien per pactar sobre el Quart Cinturó”. Segons la formació, el més important “és accelerar les solucions i revertir el problema”. “És inacceptable que el 2022 hi hagués una incidència greu a Rodalies 284 dies dels 365 que té un any”, s’ha queixat Mena.

Et pot interessar  Aragonès continua obert a governar amb Junts i manifesta que la seva prioritat és un "govern independentista"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut