Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Els comuns es fan els “milhomes salvadors” i s’ofereixen per desbloquejar la Llei Audiovisual

|

- Publicitat -

El diputat d’En Comú Podem al Congreso, Joan Mena, ha afirmat que pretenen ser “agent de desbloqueig” de la llei audiovisual després que ERC hagi amenaçat el PSOE amb tombar-la i amb votar en contra dels pressupostos si no es blinda el 6% de català, gallec i basc a totes les plataformes, també les internacionals.

És possible que ERC faci aquesta amenaça després que, ahir, es publiqués en mitjans que la quota de l’audiovisual tan sols l’hauran de complir les empreses de distribució de continguts audiovisuals amb seu a Espanya. Per tant, que no afectaria a grans plataformes com HBO, Netflix, Amazon i que el pacte que ERC va signar amb el Gobierno ha estat una enganyifa.

Publicitat

En una atenció als mitjans a la cambra baixa aquest dimecres, Mena ha dit que estan parlant amb PSOE i ERC per intentar “desbloquejar” la situació i ha defensat que la norma blindi el percentatge per a les llengües cooficials a Netflix, HBOMax i Amazon Prime.

Fonts dels comuns han explicat que van iniciar les converses ahir dimarts al vespre, que són per separat i no a tres bandes i que estan mirant si hi ha alguna “escletxa” en la Directiva Europea per introduir una fórmula que obligui a respectar la quota també a plataformes que no tinguin seu a Espanya.

Et pot interessar  Albiach situa el PSC i ERC com a "principals aliats" d'un "govern progressista"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut