Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Els comuns assenyalen a JxCat de no tenir paraula i reclamen un ple extraordinari per modificar la llei de política lingüística

Albiach: “Que Junts no tingui paraula esperem que no vulgui dir que ERC tampoc en té”

Agències 12/05/2022
La presidenta del grup parlamentari d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, durant la sessió de control al Govern al ple d'aquest 13 de maig.

En Comú Podem reclama celebrar un ple extraordinari per modificar la llei de política lingüística la setmana que ve i acusa JxCat, que se n’ha despenjat definitivament, de no tenir paraula. Els comuns iniciaran els contactes aquest dijous a la tarda amb PSC-Units i republicans per abordar-ho. “Que Junts no tingui paraula esperem que no vulgui dir que ERC no té paraula”, ho ha reblat la líder d’ECP, Jéssica Albiach. “És qüestió de posar el país per davant del partit”, ha afegit . Allbiach ha admès que no els ha sorprès que JxCat hagi sortit de l’entesa –”era la crònica d’una deserció anunciada”, ha dit- i els ha retret que no hagin presentat tampoc cap proposta alternativa damunt la taula per blindar els centres.

Albiach ha assegurat que Junts “s’ha autoexclòs” de l’acord i espera que la resta de forces “no faltin a la seva paraula”. Així, aquest dijous a la tarda confia a reunir-se amb PSC i ERC per fixar un dia per celebrar un ple extraordinari on es debati la modificació de la proposició de llei i també una data que fixi quan s’activa la normativa. “No podem perdre ni un minut més”, ha insistit.

La líder dels comuns ha subratllat que la seva formació ho ha posat tot de la seva part perquè l’acord fos tan ampli com fos possible, “malgrat les grans diferències que tenim amb JxCat”. “Per la seva part només hem trobat incompliments, silenci i veure com posen el partit per davant del país”, ha retret.