Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Els comuns acusen Borràs d’enganyar la ciutadania amb el cas Juvillà

|

- Publicitat -

Els dos temes estrella dels darrers dies, el Cas Juvillà i la votació al Congreso de la reforma laboral, segueixen provocant declaracions, que tothom en vol treure suc. Així, els comuns han acusat aquest dissabte la presidenta del Parlament, Laura Borràs, d’“enganyar” la ciutadania sobre l’episodi de la pèrdua d’escó del ja exdiputat de la CUP Pau Juvillà. El portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha exigit a Borràs que comparegui en seu parlamentària per esclarir els fets. “No ens valen explicacions fraccionades i en diferit”, ha remarcat als mitjans des de Molins de Rei, convençut que és “greu” que la presidenta del Parlament no informés els diputats al ple de dijous que Juvillà ja no era parlamentari. “Per això ens sentim enganyats”, ha insistit el portaveu dels comuns. Preguntat pel ‘no’ d’ERC a la reforma laboral, Cid l’ha atribuït a l’”estratègia erràtica” que considera que ha adoptat el partit recentment.

Per a Cid, és “evident” que Borràs i la majoria independentista han de comparèixer al Parlament per donar explicacions sobre el cas Juvillà. “No es poden escapar de la responsabilitat ni ERC ni la CUP perquè, al final, aquesta batalla per l’hegemonia entre aquests tres partits ha fet paralitzar el Parlament i no han explicat el que estava passant al conjunt dels grups parlamentaris”, ha dit.

Publicitat

D’altra banda, el portaveu dels comuns ha tancat files en defensa de la reforma laboral i ha demanat a la Generalitat que la preservi i que l’apliqui entre els seus treballadors, un 40% dels quals tenen contractes temporals, ha assegurat. Per això, ha reiterat que el govern d’Aragonès té “molta feina a fer” i li ha exigit que protegeixi la reforma com a “actor fonamental” que és la Generalitat.

Et pot interessar  Albiach situa el PSC i ERC com a "principals aliats" d'un "govern progressista"

“El que hem de fer les forces progressistes és defensar la reforma laboral davant de la dreta i l’extrema dreta i posar-la en marxa, aplicar-la”, ha remarcat Cid, segur que la nova normativa “recupera drets, permet als catalans millorar les condicions laborals i aposta per un model laboral que situa al centre els contractes indefinits davant de la precarietat i la temporalitat”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut