Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Els CDR de l’operació Judes declaren aquesta setmana davant l’AN en un nou judici farsa

|

- Publicitat -

Els 13 membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) vinculats a l’operació Judes declararan aquesta setmana per videoconferència davant el jutge de l’Audiència Nacional (AN) Manuel García-Castellón, que els comunicarà el seu processament per presumpta pertinença a organització terrorista.

Fonts jurídiques han confirmat a Europa Press que els processats compareixeran dimarts, dijous i divendres de manera telemàtica davant el magistrat des de diferents jutjats. Es tracta, segons expliquen les mateixes fonts, de declaracions indagatòries en les quals se’ls comunicarà el processament.

Publicitat

L’organització de l’esquerra independentista Alerta Solidària ha convocat diferents manifestacions dimarts a les portes dels jutjats de Mollet del Vallès (Barcelona) i Cerdanyola del Vallès (Barcelona) i dijous als de Sabadell (Barcelona) i Vic (Barcelona).

La declaració arriba dues setmanes després que el titular del jutjat central d’instrucció 6 va processar els 13 integrants dels CDR seguint el criteri de la Fiscalia. A més, nou els va imputar per presumpta tinença, dipòsit i fabricació de substàncies o aparells explosius i inflamables de caràcter terrorista.

En la interlocutòria de processament, el magistrat assenyalava que aquest grup formava dins els CDR l’anomenat Equip de Resposta Tàctica (ERT), una suposada cèl·lula integrada per un nucli radicalitzat format per individus procedents de diferents CDR.

Et pot interessar  El periodista Jesús Rodríguez i l'empresari Josep Campmajó s'exilien a Suïssa per la investigació del Tsunami Democràtic
Publicitat

Opinió

Minut a Minut