Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Els catalans suspenen la gestió del Govern amb un 4,3 tot i que la majoria d’enquestats l’aprova, segons el CEO

Els enquestats també suspenen la gestió del govern espanyol amb un 4,1, però aproven els pactes d'investidura

|

- Publicitat -

Els catalans suspenen la gestió del Govern amb un 4,3 sobre 10 tot i que la majoria dels enquestats (54%) l’aprova, segons l’onada del baròmetre del març del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) que es va fer del 9 de febrer al 7 de març. Es tracta d’una nota més baixa que el 5 que va obtenir el Govern en l’enquesta del CEO del desembre. Pel que fa a la gestió del govern espanyol, suspèn amb un 4,1 tot i que un 50% dels enquestats l’aprova per davant del 48% que el suspèn. Un 43% de les persones enquestades valora de forma molt positiva o positiva l’acord del PSOE, En Comú Podem, ERC i Junts per investir Pedro Sánchez com a president del govern espanyol.

Els simpatitzants d’ERC són els únics que aproven la gestió del Govern català amb un 5,5. Amb tot, els del PSC, En Comú Podem i Junts valoren l’executiu amb gairebé un 5. Per la seva banda, els del PP, aquells que no tenen simpatia partidista i Vox li atorguen una qualificació inferior a 4.

Publicitat

Pel que fa a la valoració de la gestió del govern espanyol presidit per Pedro Sánchez, els simpatitzants del PSC i En Comú Podem atorguen les millors qualificacions: un 5,6 i un 5,4 respectivament. Segueixen ERC, amb un 4,6; Junts, amb un 4,2; i la CUP, amb un 4,1. Els de Vox i el PP atorguen les valoracions més baixes que se situen per sota del 3.

Valoració dels acords d’investidura

Un 43% de les persones enquestades valora de forma molt positiva o positiva l’acord del PSOE, En Comú Podem, ERC i Junts per investir Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. Un terç no ho veu ni positiu ni negatiu mentre que un 25% ho considera negatiu o molt negatiu.

Et pot interessar  El Govern aprova la llei de l'Estatut dels Municipis Rurals perquè es tramiti al Parlament la pròxima legislatura

Més del 60% dels simpatitzants d’En Comú Podem i ERC valoren de forma molt positiva o positiva l’acord d’investidura. Segueixen, els del PSC i Junts amb una mica més de la meitat que ho veuen de forma favorable.

Al seu torn, un 57% valora de forma molt positiva o positiva el traspàs de la gestió de rodalies. Un de cada quatre no ho veu ni positiu ni negatiu i un 12%, negatiu o molt negatiu.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut