Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Els ‘armilles grogues’ s’uneixen a l’independentisme pel 21-D

Una de les portaveus del moviment ha vingut a Barcelona a donar suport a les mobilitzacions

|

- Publicitat -

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, s’ha reunit avui amb una de les portaveus del moviment dels ‘Armilles Grogues’ a França, Priscillia Ludosky, que ha vingut a donar suport a les mobilitzacions dels catalans pel 21-D. Paluzie -que ha agraït la visita de Ludosky- ha defensat la necessitat de teixir aliances amb aquesta mena de moviments veïns.

També ho ha dit Ludosky, que ha destacat que el moviment independentista i el dels ‘Armilles Grogues’ coincideixen en la seva demanda “d’aconseguir més democràcia”, que les decisions les prengui la ciutadania i en demanar referèndums.

Publicitat

Paluzzie apunta a un “intent de refredament” de les mobilitzacions per part del Govern 

Pel que fa a les protestes d’aquest divendres contra el Consell de Ministres a Barcelona, la presidenta de l’Assemblea ha assegurat que han generat un “efecte de vaga general” i han evidenciat que no és un dia normal a la capital catalana. En declaracions als mitjans, també ha assegurat que en les últimes setmanes hi ha hagut un “intent de refredament” de les mobilitzacions per part del Govern, sobretot per la reunió de dijous amb el Govern espanyol.

En aquest sentit, ha reclamat que el “el diàleg es transformi en fets”, ja que considera que el Govern de Pedro Sánchez de moment no ha fet cap gest per l’independentisme.  “Esperem que sigui una cosa que vagi de debò. De fets no hem vist cap. Que no hagi estat una reunió de cara a la galeria per rebaixar la tensió”, ha afegit.

Sobre la possibilitat que el Consell de Ministres aprovi nomenar a l’Aeroport de Barcelona com Josep Tarradellas, Paluzie ha advertit que, si aquestes són les propostes del Govern per solucionar la situació a Catalunya, “seria una broma de mal gust”. “Davant d’una situació de repressió com la que estem vivint això no pot significar res per a la ciutadania”, ha sentenciat.

Et pot interessar  La polèmica per convidar AC a unes jornades de Sabadell porta l’ANC a prohibir actes amb candidats del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut