Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Els agents dels Mossos acusats de l’agressió racista al Bages no volen donar la cara

|

- Publicitat -

SOS Racisme denuncia a través d’un comunicat que els sis mossos investigats per vexacions i insults racistes a un jove durant una detenció al Bages el 2019 han demanat que els agents assisteixin a la roda de reconeixement amb la cara tapada. Segons l’entitat, el Jutjat de Manresa ha fixat la roda per al 28 de gener de 2021 i la defensa dels agents ha recorregut la decisió al·legant que, en la seva primera declaració, l’agredit “va indicar que els agressors eren antiavalots que anaven amb un tapaboques i sense casc”. SOS Racisme ha presentat un escrit d’impugnació al recurs reiterant que, durant la intervenció, “els agressors es van treure el tapaboques, raó per la qual el denunciant afirma que pot reconèixer els agents que el van agredir”.

A través d’un comunicat, SOS Racisme –que exerceix la defensa del jove Wubi- titlla “d’absurda” la demanda que fa la defensa dels Mossos i lamenta que es tracta “d’una estratègia per dilatar el procediment”. L’entitat recorda que des d’un bon començament “els agents s’han negat a col·laborar, acollint-se al seu dret a no declarar i recorrent algunes de les diligències practicades, al·legant errors processals”.

Publicitat

De fet, des de SOS Racisme expliquen que la defensa dels Mossos es va negar d’entrada a la roda de reconeixement i va interposar un recurs d’apel·lació davant de l’Audiència Provincial de Barcelona, que recentment l’ha desestimat. Ha estat el Jutjat d’Instrucció número 5 de Manresa qui ha dictat una providència assenyalat la data de la roda de reconeixement per al proper 28 de gener de 2021.

Des del 1999, el Servei d’Atenció i Denúncia de SOS Racisme (SAiD) ha recollit 571 casos de “racisme policial”. En un comunicat, l’entitat lamenta que “en 20 anys, només s’han condemnat 4 policies per la via penal i en cap cas s’ha reconegut la motivació racista”. SOS Racisme espera que aquest cas, “amb una prova tan evident com és la gravació dels fets, no caigui al sac de la impunitat i s’aconsegueixi condemnar els perpetradors i còmplices de l’abús policial, tant a nivell judicial com a nivell policial”.

Et pot interessar  Troben caminant pel voral de l'AP-7 a Altafulla una dona desapareguda dos dies abans a França
Publicitat

Opinió

Minut a Minut