Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Els 9 independentistes membres de CDR detinguts han estat acusats de terrorisme, tinença i fabricació d’explosius

|

- Publicitat -

La Fiscalia de Sánchez ha demanat que els 9 independentistes membres dels Comitès de Defensa de la República, detinguts el 2019, siguin jutjats per terrorisme i tinença i fabricació d’explosius. El fiscal ha considerat que planejaven atemptar, malgrat que els cossos policials no van poder demostrar que els acusats tinguessin explosius.

Els cossos policials van intervenir diferents materials de l’habitatge dels detinguts com àcid sulfúric, parafina, gasolina, decapant i alumini en pols, que són materials que poden usar-se en artefactes explosius, tot i que per separat suposen un risc limitat. Malgrat això van trobar-se documentació per a fabricar explosius i un plànol d’una caserna d’una Guàrdia Civil de Canovelles i que la fiscalia ha considerat que n’era l’objectiu. La Fiscalia de l’Audiència Nacional ha considerat que hi havia “un avançat grau de preparació dels seus projectes terroristes amb finalitats secessionistes”.

Publicitat

Va haver-hi 10 escorcolls en diferents municipis com: Sabadell, Cerdanyola del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sant Pere de Torelló, Sant Fost de Campsentelles y Mollet del Vallès. Entre els quals es va registrar un local de la Comissió de Festes Populars de Sabadell on s’hi guardava material pirotècnic per al correfoc. Aquest material va ser considerat com a susceptible de ser precursors d’explosius.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut