Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Elena nega que els canvis a la cúpula dels Mossos siguin conseqüència d’una purga

|

- Publicitat -

Joan Ignasi Elena finalment ha donat explicacions sobre els relleus a la cúpula dels Mossos d’Esquadra, com havien sol·licitat diferents partits del Parlament. El conseller d’Interior ha assegurat que “canviar no és purgar”, en referència als canvis produïts al cos policial. D’aquesta manera, ha defensat que “la competència i la prerrogativa” de fer modificacions és del conseller per tal de “concretar una idea i un projecte”, com el de feminitzar, rejovenir i territorialitzar el cos, potenciar la tecnologia i la intel·ligència. “El conseller té la responsabilitat de decidir les persones més adequades per tirar endavant el projecte, uns objectius, obrir una nova etapa”, ha conclòs.

Elena ha recordat que la majoria de consellers d’Interior han fet canvis a la cúpula del cos i en un any es va canviar tres cops el màxim cap d’investigació del cos. En aquest sentit, creu que tots els canvis són opinables, però la responsabilitat és del conseller. Per això, s’ha compromès a donar explicacions al Parlament i ha demanat no polititzar el cos policial.

Publicitat

Els vincles del CNI amb el 17-A

El conseller també ha demanat que s’investigui el possible vincle entre el CNI i els atemptats jihadistes del 2017 a Catalunya. Elena no dona massa credibilitat a les paraules de l’excomissari policial José Manuel Villarejo, però admet que va tenir molta responsabilitat en anteriors governs i això “requereix alguna explicació a les víctimes i els ciutadans, per part de l’executiu espanyol i del Congreso, amb una investigació”.

Et pot interessar  El talp de la Guàrdia Civil als Mossos per l’1-O, detingut per blanqueig de capitals
Publicitat

Opinió

Minut a Minut