Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Elena carrega contra “l’anticatalanisme ranci” de Casado: “És lamentable”

|

- Publicitat -

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha carregat contra el president del PP, Pablo Casado, per rebutjar que els Mossos d’Esquadra puguin fer vigilància i investigació en casos transfronterers quan es comet un delicte i que s’augmenti la transmissió d’informació entre cossos policials. Casado va criticar la possibilitat que els Mossos siguin “policia judicial a l’estranger” amb la nova Llei de Seguretat Ciutadana i va afirmar que ho derogarien si el PP tornava a governar. “No veuen que això és donar una nova vessant internacional per al desafiament independentista?”, es va preguntar. Elena ha replicat que és “lamentable” que consideri que això és “continuar el desafiament independentista” i ho ha vinculat a “l’anticatalanisme ranci”.

“És ben lamentable, perquè l’Ertzaintza també ho té, però no va dir que això ho derogaria”, s’ha queixat el conseller, durant la sessió de control al Govern al Parlament, en una pregunta d’ERC sobre els acords a la Junta de Seguretat de Catalunya.

Publicitat

Arran de la reunió de la Junta de Seguretat de Catalunya, Elena ha celebrat que Catalunya podrà incrementar el nombre d’agents de Mossos d’Esquadra en 3.739, fins arribar a un total de 22.006. El nou sostre és d’aplicació immediata, però el conseller ha indicat que el creixement serà progressiu, de 800 agents per any aproximadament. Elena ha destacat que es tracta d’un creixement del 20% de la plantilla actual, situada ara mateix en 18.267. Aquest límit es va situar l’any 2006.

Et pot interessar  Una mitjana d'11 dones al dia van patir violència sexual a Catalunya el 2023
Publicitat

Opinió

Minut a Minut