Dilluns, 24 de gener de 2022 - Edició 1278
La República

El TSJIB admet a tràmit la petició d’entitats ultres d’imposar un 25% de castellà a les escoles balears

‘Plis Educación’ i l’entitat ultraespanyolista Societat Civil Balear (SCB) reclamen als tribunals de les Illes una sentència com la del TSJC

Carme Garau 30/12/2021

La repressió lingüística avança a les Illes Balears. Aquesta setmana, explicàvem a La República que Hablamos Español ja tramava moure fitxa per imposar un 25% en castellà a les aules balears i així expandir els efectes de la sentència del TSJC.

Ara, el Tribunal Superior de Justícia de les Illes (TSJIB) admet a tràmit un recurs contenciós administratiu de l’associació ‘Plis Educación’, que amb el suport jurídic de l’entitat ultraespanyolista Societat Civil Balear (SCB), exigeix obligar tots els centres d’educació pública de l’arxipèlag a fer una quarta part de les classes en espanyol.

‘Plis Educación’ (Professors Lliures d’Enginyeria Social) és una entitat espanyolista que reivindica “l’escola com a lloc d’aprenentatge i no com a mitjà d’instrumentalització ideològica”, tot i el seu caràcter polític. I és que voler suprimir la llengua del territori no és una acció pedagògica, sinó tota una declaració d’intencions: el català fa nosa i convé suprimir els vincles històrics i culturals entre els Països Catalans.