Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

El TSJIB admet a tràmit la petició d’entitats ultres d’imposar un 25% de castellà a les escoles balears

|

- Publicitat -

La repressió lingüística avança a les Illes Balears. Aquesta setmana, explicàvem a La República que Hablamos Español ja tramava moure fitxa per imposar un 25% en castellà a les aules balears i així expandir els efectes de la sentència del TSJC.

Ara, el Tribunal Superior de Justícia de les Illes (TSJIB) admet a tràmit un recurs contenciós administratiu de l’associació ‘Plis Educación’, que amb el suport jurídic de l’entitat ultraespanyolista Societat Civil Balear (SCB), exigeix obligar tots els centres d’educació pública de l’arxipèlag a fer una quarta part de les classes en espanyol.

Publicitat

‘Plis Educación’ (Professors Lliures d’Enginyeria Social) és una entitat espanyolista que reivindica “l’escola com a lloc d’aprenentatge i no com a mitjà d’instrumentalització ideològica”, tot i el seu caràcter polític. I és que voler suprimir la llengua del territori no és una acció pedagògica, sinó tota una declaració d’intencions: el català fa nosa i convé suprimir els vincles històrics i culturals entre els Països Catalans.

Et pot interessar  Aragonès proposa una conselleria específica per a la llengua catalana si torna a ser president
Publicitat

Opinió

Minut a Minut