Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

El TSJC rebutja el recurs de l’activista Adrián Sas per evitar la sentència de presó, emparada per la Generalitat

El represaliat per manifestar-se durant l’aniversari de l’1-O recorrerà ara al Supremo, i critica durament el Govern: “És el culpable directe del meu empresonament”

Avatar
Agències 24/11/2021

El TSJC posa més complicacions al represaliat Adrián Sas per evitar la presó després d’una sentència que el condemna a tres anys i mig per atemptat contra l’autoritat i delicte de lesions per les mobilitzacions durant l’aniversari de l’1-O. El més greu, com ja és habitual, és l’acusació de la Generalitat de Catalunya (amb majoria independentista), que es va mostrar impassible amb Sas i no va rebaixar la seva proposta de condemna.

Ara, el tribunal no admet a tràmit el recurs del represaliat, a l’espera que el cas arribi al Tribunal Supremo. Tal com informa el diari Ara, el recurs que considerava contradiccions en les declaracions dels Mossos d’Esquadra i que defensava la presumpció d’innocència de sas, ha estat rebutjat aquest informe. Per la seva banda, l’activista no veu sorpreses en la decisió de la justícia repressora, i s’ha mostrat molt contundent contra l’acusació de la Generalitat: “El Govern és el culpable directe del meu possible empresonament”.