Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El TSJC no admet a tràmit la querella contra l’alcaldessa de Vic per la megafonia a favor dels presos polítics

|

- Publicitat -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit no admetre a tràmit la querella presentada contra l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, pels missatges independentistes i de suport als presos polítics que durant tres setmanes es van difondre per la megafonia de l’Ajuntament l’estiu passat. El tribunal no hi veu delicte de prevaricació ni tampoc de malversació de diners públics, perquè no hi ha cap resolució administrativa que comprometés cap tipus de despesa. A més, subratlla que fora dels períodes electorals, quan les administracions han d’estar obligades a la “neutralitat i objectivitat més absolutes”, es permet “certa discrecionalitat en l’actuació pública”. També descarta un delicte amb ocasió de l’exercici dels drets fonamentals, perquè el missatge, “tot i ser partidista no fomenta, promou o incita a l’odi”.

El motiu de la querella és un missatge que es va difondre des de la megafonia municipal cada dia entre el juliol i l’11 de setembre del 2018, patrocinat per ANC, Òmnium Cultural i els CDR. No s’ha aportat cap expedient administratiu i no hi ha hagut cap despesa relacionada amb aquest fet. El tribunal compara els fets amb la decisió de col·locar un llaç groc a l’Ajuntament.

Publicitat

El fet de no existir expedient descarta el delicte de prevaricació, i més quan no ha comportat una despesa pública, “ni imposa obligacions o càrregues específiques als veïns, ni implica cap contractació per part de la corporació, ni suposa la difusió d’un missatge il·lícit”, subratlla el magistrat, que argumenta que fora dels períodes electorals “es permet certa discrecionalitat en l’actuació pública, sens perjudici del sotmetiment al principi que obliga les administracions a servir amb objectivitat els interessos generals”.

Et pot interessar  Erra envia una carta al TSJC de "disconformitat" per la coincidència del judici de Jové amb el ple del Parlament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut