Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El TSJC manté la imposició del 25% de castellà a dues escoles

|

- Publicitat -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha mantingut la imposició del 25% de castellà en dos casos concrets, en considerar que els últims canvis legislatius de la Generalitat no contradiuen aquestes resolucions prèvies.

“Es constata que la modificació operada pel decret llei i la llei no incideix necessàriament en la decisió cautelar adoptada, ja que, si bé es modifica el model lingüístic de l’ensenyament públic, no es limita genèricament la intensitat de l’ús del castellà com a llengua d’ús curricular i educatiu”, diu la interlocutòria. Es tracta d’alumnes de 1r d’ESO representats pel mateix advocat.

Publicitat

No afecta el dret individual

Segons els magistrats la resolució cautelar recorreguda per la Generalitat “no resulta afectada de forma automàtica per la modificació normativa”. Així, consideren que el decret llei del govern fixa uns criteris que eliminen els percentatges de llengües per tal d’aprovar els projectes lingüístics de cada centre, però “no afecta el dret individual reconegut de manera cautelar a l’alumne, que es refereix al percentatge d’hores lectives que han de ser impartides en castellà, sense necessitat d’entrar a analitzar el projecte lingüístic”.

No obstant això, el TSJC admet que si el centre afectat ha d’aplicar la nova normativa, aleshores potser sí que es podria veure afectada la mesura cautelar. Mentre no es produeixi l’aplicació de la nova legislació als centres dels dos casos concrets, “la mesura cautelar no resulta incompatible amb el nou marc normatiu”.

Et pot interessar  ERC celebra l'ajornament del judici per l'1-O però reclama l'aplicació de l'amnistia a Jové, Garriga i Salvadó
Publicitat

Opinió

Minut a Minut