Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

El TSJC desestima la querella contra Vergés per la vacunació dels policies espanyols

|

- Publicitat -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha arxivat la querella contra l’exconsellera de Salut i actual vicepresidenta del Parlament, Alba Vergés, per no vacunar de la covid abans els policies nacionals i guàrdies civils destinats a Catalunya.

No obstant això, deixa la porta oberta al fet que un jutjat ordinari de Barcelona continuï investigant el cas contra l’exdirector del CatSalut, Adrià Comella, o altres alts càrrecs no aforats. La fiscalia i sindicats policials els acusaven dels delictes de prevaricació, contra els drets dels treballadors i contra els drets fonamentals per no autoritzar la seva vacunació mentre ja ho feien els mossos d’esquadra i els policies locals entre febrer i abril del 2021.

Publicitat

En la seva interlocutòria, la sala civil i penal diu que “més enllà de la seva posició prevalent en l’estructura jeràrquica del Departament de Salut, no s’ha descrit cap actuació o omissió que sigui directament imputable” a Vergés en el procés de vacunació dels agents estatals entre febrer i abril del 2021.

El suposat retard en la vacunació dels agents de cossos estatal

El ministeri públic considera que entre finals de febrer i finals d’abril del 2021 la Generalitat va prioritzar la vacunació de mossos d’esquadra i policies locals per davant dels agents de cossos estatals destinats a Catalunya. De fet, el desembre passat la sala contenciosa-administrativa del TSJC ja va dictaminar que la Generalitat havia discriminat els cossos estatals.

Segons la fiscalia, la inactivitat o retard del Departament de Salut respecte a la vacunació dels cossos estatals va suposar una diferència de tracte “injustificada i discriminatòria”, i no es va poder dur a terme “sense el consentiment, coneixement i aquiescència” dels dos querellats. Però la responsabilitat també es pot estendre, segons la fiscalia, a l’aleshores secretari de Salut Pública i actual conseller de Salut, Josep Maria Argimon, o al director de serveis del CatSalut, Xavier Rodríguez, entre altres.

Et pot interessar  Cap sorpresa: el TSJC rebutja la petició de recusació de Jové contra Barrientos per les seves declaracions sobre l'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut