Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

El TSJC arxiva la causa contra la cupaire Laia Estrada per suposats delictes de desordres públics el 2018

La diputada ho celebra però afirma que “el problema és que no s’hauria d’haver començat a instruir perquè no té cap fonament, que és el mateix que li passa a milers de represaliades”

Avatar
Agències 09/07/2021
La diputada de la CUP-NCG Laia Estrada, somrient durant una entrevista amb l'ACN el passat mes d'abril.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha arxivat la investigació contra la diputada de la CUP Laia Estrada pels suposats delictes de desordres públics i desobediència durant una manifestació a Tarragona contra el Consell de Ministres del desembre del 2018 a Barcelona. La sala civil i penal entén que els fets investigats, retirar una tanca de seguretat que impedia el pas de la manifestació cap a un edifici judicial, no suposen cap delicte, i per tant no els pot investigar ni el TSJC ni el jutjat de Tarragona que va obrir les diligències.

En la seva interlocutòria, el tribunal recorda que la causa es va iniciar fa més de dos anys i mig i que des d’aleshores només s’ha aportat una minuta policial on es deia que els Mossos havien identificat Estrada i una altra persona com els responsables de retirar les tanques perquè la manifestació de l’esquerra independentista pogués arribar fins als jutjats de Tarragona. La fiscalia ja va demanar l’arxivament, i ara el tribunal l’ha decretat.

El jutjat de Tarragona que investiga els fets d’aquell dia pot seguir amb la causa respecte els altres investigats.

Laia Estrada ha publicat un tuit informant que se n’ha assabentat per la premsa i que celebra que s’arxivi. Tot i això deixa clar que “el problema és que no s’hauria d’haver començat a instruir perquè no té cap fonament, que és el mateix que li passa a milers de represaliades”.