Edició 2120

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 15 de maig del 2024
Edició 2120

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 15 de maig del 2024

La Intersindical reclama reduir la jornada laboral a 32 hores pel Primer de Maig: “Cal canviar de model productiu”

El sindicat exigeix als partits que "deixin de jugar amb projectes" com el Hard Rock perquè "porten més precarietat"

|

- Publicitat -

La Intersindical s’ha manifestat aquest Primer de Maig amb la reducció de la jornada laboral a 32 hores com una de les principals reclamacions. “Cal canviar de model productiu (…) i posar al centre la vida de les persones”, ha demanat Sergi Perelló, secretari general de l’Intersindical, en declaracions a l’ACN. En plena campanya electoral, Perelló ha aprofitat per exigir als partits que “deixin de jugar amb projectes estacionals” com el Hard Rock o la Copa Amèrica perquè “porten més precarietat i pobresa” i que “apostin per un model de salaris i feina de qualitat”. “No ens fan cap favor”, ha remarcat. El sindicat independentista també reivindica que les cures siguin “reconegudes i remunerades”.

La manifestació de la Intersindical ha començat a les dotze del migdia a Passeig Sant Joan amb Diagonal. Centenars de persones han baixat fins al Parc de l’Estació del Nord, on han tingut lloc els parlaments dels responsables del sindicat i un dinar popular.

Publicitat

En un manifest, el sindicat explica que la reducció de la jornada laboral implica “repartir el treball i la riquesa” per guanyar “temps per a les cures i la vida personal, per millorar la seguretat i la salut i el benestar de les persones treballadores”.

“En definitiva, millorar la nostra qualitat de vida”, conclou. La Intersindical considera que “als països del nord global no hi ha un problema d’escassetat, sinó de manca de distribució equitativa dels recursos”. Per això, sosté que es pot viure “millor treballant menys” si transforma el sistema “de manera justa” garantint que allò que es produeix té “una funció social i col·lectiva”.

En declaracions a l’ACN, Perelló ha assegurat que una jornada laboral de 32 hores permetria “millorar la salut i la conciliació” dels treballadors, així com “avançar en la igualtat d’homes i dones”. Per aconseguir-ho, creu que s’hauria de fer una “transformació del conjunt de la societat” i implementar un nou “model productiu”. Durant l’acte d’aquest dimecres, la secretària general adjunta de la Intersindical, Núria Ferrandís, ha afegit que la reducció de les hores de treball reduiria “l’atur estructural” i “l’impacte del canvi climàtic”.

Et pot interessar  VIDEO | Estrada reclama a ERC i Junts que "treguin el focus de Madrid": "Quan els acords han estat amb nosaltres, hem avançat"

En aquesta línia, Perelló també ha defensat un model econòmic que no estigui basat en “el monocultiu del turisme, la construcció i els esdeveniments estacionals” com la Copa Amèrica, els Jocs Olímpics d’Hivern o el Hard Rock. “Demanem als partits que siguin valents i facin propostes en favor de la gent”, ha dit el secretari general de la Intersindical de cara a les eleccions catalanes del 12 de maig.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut