Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

El tribunal del 17-A rebutja esclarir la veritat sobre la mort d’Es Satty

El jutge no admet la prova pericial presentada per Cuevillas, que denunciava la “manca de rigor científic” de l’anàlisi d’ADN del terrorista

Agències 11/11/2020
Pla general del tribunal del judici del 17-A a l'Audiència Nacional presidit pel magistrat, Félix Alonso Guevara, el 10 de novembre del 2020 (horitzontal)

El president del tribunal que jutja els atemptats de Barcelona i Cambrils de l’agost del 2017, Félix Alfonso Guevara, ha rebutjat la petició de l’acusació particular exercida per l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas -en representació de Javier Martínez, pare del nen de tres anys mort a la Rambla- d’incloure una prova pericial relacionada amb l’ADN de l’imam Abdelbaki es Satty. Guevara ha dit que es tracta “d’una prova totalment extemporània” i l’ha rebutjat. El president de la secció tercera de la Sala Penal de l’Audiència Nacional ha tornat a advertir que no acceptarà qüestions prèvies i ha dit a les acusacions que els escrits que presentin “aniran a les escombraries”. “No se’ls donarà entrada”, ha dit a l’inici de la sessió d’aquest dimecres.

Cuevillas va explicar ahir que volia reclamar l’admissió d’un dictamen pericial de dos biòlegs que “denuncien amb rotunditat la manca de rigor científic” de l’anàlisi de l’ADN d’Es Satty, que serveix per determinar que va morir a l’explosió del xalet d’Alcanar.

“Tot això volia dir i no m’han deixat”, va denunciar a través d’un fil de Twitter, en què va afegir que “les víctimes volen saber la veritat” però: “Molt em temo que aquest judici no es donarà cap resposta”.