Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El Tribunal de Cuentas fa cas al feixisme de SCC per denunciar Puigdemont i Junqueras

|

- Publicitat -

El Tribunal de Comptes ha admès una denúncia de Societat Civil Catalana (SCC) contra 11 exmembres del Govern per una suposada malversació de fons públics per a la preparació del referèndum de l’1-O i l’acció exterior duta a terme per la Generalitat. Calculen que es va destinar més de 5,3 milions d’euros (MEUR) a aquestes causes, i per això demanen 3,3 MEUR a l’expresident Carles Puigdemont, 2,5 MEUR a l’exvicepresident Oriol Junqueras i 1,8 al també expresident Artur Mas. També inclouen a la causa als exconsellers Raül Romeva, Dolors Bassa, Francesc Homs, Toni Comín, Clara Ponsatí, Jordi Turull, Neus Munté i Lluís Puig.

A partir d’ara s’obre un termini de 20 dies perquè la Fiscalia decideixi si s’adhereix o no a la causa i, en cas que ho faci, formuli la seva petició. El Tribunal de Comptes també emplaça els 11 demandats que responguin en el mateix període de temps.

Publicitat

A la denúncia de l’entitat els acusen d’utilitzar locals públics “per a la consulta il·legal”, de fer despeses de difusió i infraestructures digitals per a promoure el referèndum, de l’encàrrec de paperetes, pagaments a observadors i contractes a “lobbies per a la promoció de la causa independentista”.

Et pot interessar  El TSJC ajorna el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per l’1-O per evitar interferències amb la campanya electoral
Publicitat

Opinió

Minut a Minut