Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

El Tribunal de Cuentas: càndid davant la corrupció socialista, però inquisidor amb l’independentisme

El tribunal espanyol dona per perduts cinc milions d’euros del saqueig dels ERE a Andalusia

Redacció 15/11/2021
L'entrada de la seu del Tribunal de Comptes al carrer Torrelaguna de Madrid on estan citats els 40 excàrrecs del Govern per les despeses d'acció exterior, el 29 de juny de 2021

El Tribunal de Cuentas dona per perduts cinc milions del saqueig socialista dels ERE a Andalusia, segons explica l’ABC. Dues dècades després que comencés el malbaratament de diners públics amb aquest cas de corrupció, la recuperació dels 679,4 milions d’euros malversats segueix totalment en l’aire. De fet, set sentències relacionades amb el reintegrament dels diners defraudats han prescrit, fent evident el desgavell al Tribunal de Cuentas, que prefereix invertir els recursos a reprimir l’independentisme.

Els càrrecs del Govern represaliats han de cobrir una fiança de 5,4 milions d’euros i el tribunal va anunciar l’octubre que descartava l’Institut Català de Finances com a possible avalador. Aquesta decisió, vista com un nou atac cap a l’independentisme, contrasta amb la gestió laxa de la recuperació dels 679,4 milions d’euros públics que la Junta d’Andalusia va estafar en una macrocausa que esquitxava alts càrrecs del socialisme i els sindicats espanyols, UGT i CCOO.