Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

El Tribunal de Cuentas rebutja l’aval de l’ICF per no afectar la “imparcialitat” del procediment

L’òrgan jurídic refusa l’aval de l’Institut Català de Finances i prova de posar els independentistes acusats entre l’espasa i la paret

Agències 14/10/2021
Façana de la seu del Tribunal de Cuentas

El Tribunal de Cuentas ha rebutjat l’aval presentat per l’Institut Català de Finances, ja que considera que si l’acceptés, l’administració pública estaria donant suport econòmic als alts càrrecs del Govern imputats per permetre un referèndum d’autonomia a Catalunya.

La repressió contra l’independentisme continua i ho fa amb un especial ànim venjatiu, que busca la mort civil dels polítics independentistes. Els càrrecs del Govern represalitats han de cobrir una fiança de 5,4 milions d’euros, tal com apunta Europa Press, i es descarta el ICF com a possible avalador.

Entre les persones a qui es reclama el pagament de fiança hi ha el president de la Generalitat Artur Mas, perseguit pel 9-N i el llavors conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, o el president a l’exili Carles Puigdemont i el vicepresident Oriol Junqueras, pres polític.

Pel que fa als dubtes que ja havia exterioritzat la delegada instructora, ho va fer sol·licitant un informe a l’estiu a l’Abogacía del Estado sobre la legalitat dels avals, que els serveis jurídics estatals van rebutjar elaborar per no afectar la “imparcialitat” del procediment.