Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El Tribunal de Cuentas rebutja l’aval de l’ICF per no afectar la “imparcialitat” del procediment

|

- Publicitat -

El Tribunal de Cuentas ha rebutjat l’aval presentat per l’Institut Català de Finances, ja que considera que si l’acceptés, l’administració pública estaria donant suport econòmic als alts càrrecs del Govern imputats per permetre un referèndum d’autonomia a Catalunya.

La repressió contra l’independentisme continua i ho fa amb un especial ànim venjatiu, que busca la mort civil dels polítics independentistes. Els càrrecs del Govern represalitats han de cobrir una fiança de 5,4 milions d’euros, tal com apunta Europa Press, i es descarta el ICF com a possible avalador.

Publicitat

Entre les persones a qui es reclama el pagament de fiança hi ha el president de la Generalitat Artur Mas, perseguit pel 9-N i el llavors conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, o el president a l’exili Carles Puigdemont i el vicepresident Oriol Junqueras, pres polític.

Pel que fa als dubtes que ja havia exterioritzat la delegada instructora, ho va fer sol·licitant un informe a l’estiu a l’Abogacía del Estado sobre la legalitat dels avals, que els serveis jurídics estatals van rebutjar elaborar per no afectar la “imparcialitat” del procediment.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut