Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El Tribunal de Comptes també investiga Colau per la concessió irregular de subvencions

|

- Publicitat -

El Tribunal de Comptes ha admès a tràmit una denuncia presentada per la Societat General d’Aigües de Barcelona en la que acusa l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, d’ irregularitats en l’atorgament de subvencions, segons ha avançat ‘El Mundo’ i ha confirmat l’ACN. La denúncia es dirigeix també contra el regidor Eloi Badia. Els denunciants els acusen d’haver comès irregularitats comptables per impulsar la municipalització del subministrament d’aigua. Entre d’altres, apunten a una subvenció “desproporcionada” a Enginyers sense Fronteres. El Tribunal de Comptes se suma així a la fiscalia, que també està investigant l’atorgament de subvencions per part del Consistori a entitats socials.

Subvencions atorgades a Enginyers Sense Fronteres ja es troben entre les que està investigant la fiscalia, arran de la denúncia presentada per Advocats Catalans per la Constitució. En aquest cas, també s’investiguen d’altres a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), l’Aliança contra la Pobresa Energètica i l’Observatori DESC.

Publicitat

Segons publica ‘El Mundo’, la denúncia admesa a tràmit pel Tribunal de Comptes concreta que l’Ajuntament va donar 852.633 euros a Enginyers Sense Fronteres entre el 2016 i el 2018, mentre que entre el 2012 i el 2015 havia rebut 271.437. En general però, la denuncia concreta que es van donar 6,4 MEUR a diverses organitzacions entre el 2016 i el 2018. Entre d’altres hi ha l’Observatori DESC (505.913 euros) i la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (475.725 euros).

La part denunciant demana també investigar la despesa de 875.293 euros en actuacions destinades a afavorir la municipalització de l’aigua, com l’elaboració d’informes tècnics i estudis o l’impuls d’una consulta ciutadana sobre la necessitat que el subministrament passés a ser públic.

Davant d’això el govern de Colau ha denunciat una “ofensiva judicial” i estudia accions legals. El govern municipal defensa la “integritat” del consistori i considera que s’ataquen “els valors i el prestigi de la ciutat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut