Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

El TJUE anul·la l’error que va impedir Puigdemont i Comín ocupar el seu escó a l’Eurocambra

|

- Publicitat -

El Tribunal General de la Unió Europea ha retirat la interlocutòria per la qual el passat juliol va desestimar l’aplicació de les mesures cautelars que haguessin permès a Puigdemont i Toni Comín ocupar un escó com a eurodiputats a l’inici de les sessions de la nova Eurocambra el passat 2 de juliol a Estrasburg.

El cas haurà de ser examinat de nou per la cort europea, segons ha informat el mateix TJUE en un informe de la vicepresidenta del Tribunal General on adverteix que la composició del Parlament europeu “ha de reflectir fidelment i íntegrament, la voluntat dels ciutadans de la UE”.

Publicitat

Així, diu que “no cal excloure” a primera vista que la llista d’eurodiputats electes del 13 de juny on apareixien Puigdemont i Comín, fos la proclamació oficial dels resultats de les eleccions europees de maig. Així ho ha compartit l’expresident de la Generalitat al seu Twitter:

Puigdemont també reclama que encaran o han rebut resposta de la presidenta de la Comissió Europea, quan al novembre van fer una queixa perquè la CE no els va deixar entrar al Parlament.

Et pot interessar  Brussel·les està "buscant solucions" sobre la mediació per al CGPJ arran de l'avenç de Reynders en la candidatura al CoE
Publicitat

Opinió

Minut a Minut