Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

El TEDH torna a deixar en ridícul l’Estat espanyol arran del bloqueig en la renovació del CGPJ

|

- Publicitat -

L’Estat espanyol no para de rebre clatellots internacionals. Aquest dijous, 22 de juny, el Tribunal Europeu de Dreta Humans (TEDH) ha recriminat al Tribunal Constitucional que desestimés el recurs presentat per sis jutges espanyols que denunciaven el bloqueig en la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). La sentència emesa pel TEDH critica que desestimés el recurs imposant un termini que “no era previsible”, i detecta una “manca de justificació” del TC en la seva decisió malgrat “l’evident importància, aparent novetat o raresa legal dels aspectes” plantejats pels denunciants.

Així, Estrasburg conclou que s’ha vulnerat el dret dels jutges denunciants a un judici just. Malgrat això, el tribunal no ha entrat a valorar la polèmica pel bloqueig en la renovació del CGPJ, sinó que es limita a constatar la vulneració del dret dels jutges a accedir a un tribunal, si bé reconeix que el seu cas està “estretament vinculat a garantir el respecte del procediment legal de renovació de la composició de l’òrgan de govern del poder judicial i a l’adequat funcionament del sistema de justícia”.

Publicitat

Els jutges denunciants van portar el bloqueig del CGPJ al TEDH després que de passar primer pel Tribunal Constitucional, tot denunciant la “manca de possibilitat de ser nomenats al CGPJ, així com la presumpta vulneració del dret a un judici just perquè consideren que la decisió del TC va ser “arbitrària i insuficientment justificada”.

Et pot interessar  El TEDH es pronuncia dimarts sobre els primers casos de justícia climàtica a Europa
Publicitat

Opinió

Minut a Minut