Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

El TEDH avala els seguiments dels Mossos a personalitats unionistes

Estrasburg diu que els informes policials tenien “objectius legítims” i descarta una vulneració del dret a la intimitat

|

- Publicitat -

El Tribunal Europeu de Drets Humans ha desestimat la demanda de l’advocat José María Fuster-Fabra contra Espanya pel cas contra els Mossos per seguiments a personalitats unionistes durant el ‘procés’. En una decisió publicada aquest dijous, el tribunal amb seu a Estrasburg ha avalat l’actuació dels Mossos. En concret, constata que els informes dels Mossos “estaven relacionats amb la possible comissió d’un delicte” i que “era competència” de la policia catalana investigar. Així, creu que “la ingerència” en el dret a la privacitat “perseguia els objectius legítims de prevenir el desordre i la delinqüència i la protecció dels drets d’altres persones”.

El TEDH ha conclòs que “les raons adduïdes per les autoritats nacionals per justificar la intromissió” són “rellevants i suficients”. A més, assegura que les autoritats han mantingut un “just equilibri entre els interessos públic i privats”.

Publicitat

“El tribunal està convençut que la intromissió en el dret del demandant al respecte de la seva vida privada era proporcional a l’objectiu legítim perseguit”, rebla la decisió d’Estrasburg, que ha desestimat la demanada de Fuster-Fabra per “infundada”.

El cas contra els Mossos

L’advocat Fuster-Fabra va portar a Estrasburg el cas contra els Mossos per seguiments a personalitats unionistes després que l’Audiència Nacional arxivés la causa el 2019. La causa es va obrir arran de la troballa de diversa documentació policial amb aquests informes, que els Mossos anaven a destruir a la incineradora de Sant Adrià del Besòs el 26 d’octubre del 2017 i que la Policia Nacional va interceptar.

L’Audiència va considerar que en aquest cas tant la finalitat com els mitjans utilitzats van ser adequats i proporcionals. Tot i això, va decretar el sobreseïment provisional, cosa que podria permetre reobrir-la només en cas que apareguessin nous indicis.

Et pot interessar  El TEDH es pronuncia dimarts sobre els primers casos de justícia climàtica a Europa
Publicitat

Opinió

Minut a Minut