Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

El TC estudiarà el recurs de Puigdemont contra la decisió del Suprem de suspendre’l automàticament de funcions

També ha admès el recurs de Junqueras contra la no suspensió de la sentència mentre el TJUE es decidía sobre la seva immunitat

Agències 20/07/2020

El Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit per unanimitat el recurs de Carles Puigdemont contra la decisió del magistrat Tribunal Suprem, instructor de la causa del procés, Pablo Llarena, de suspendre’l automàticament de les seves funcions i càrrecs públics. Llarena ho va determinar en una interlocutòria del 9 de juliol del 2018, que va ser ratificada per la Sala de Recursos de la Sala Penal de l’alt tribunal en aplicació de l’article 384 bis de la Llei d’Enjudiciament Criminal. El TC considera que el recurs de Puigdemont té una especial transcendència constitucional perquè afecta un dret fonamental sobre el qual no hi ha doctrina del TC.

D’atra banda, el TC també ha admès a tràmit per unanimitat el recurs del líder d’ERC, Oriol Junqueras, contra la decisió del Tribunal Suprem de no suspendre la sentència de l’1-O mentre el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) resolia la qüestió prejudicial sobre la seva immunitat com a eurodiputat. El ple del TC veu una “especial transcendència constitucional” al recurs d’empara perquè “planteja un problema o afecta una faceta d’un dret fonamental sobre el qual no hi ha doctrina a aquest tribunal” i perquè “l’assumpte suscitat transcendeix del cas concret perquè planteja una qüestió jurídica de rellevant i general repercussió social i econòmica”.