Dimecres, 20 de gener de 2021 - Edició 909
La República

El Suprem reprimeix des del confinament: Adverteix de delicte de prevaricació si els presos tornen a casa durant la crisi

El Tribunal Suprem s’adreçarà a cada director dels centres penitenciaris demanant explicacions sobre aquesta possible decisió

Redacció
Redacció 31/03/2020
Pla mig d'Oriol Junqueras sortint de la presó de Lledoners, aquest dimarts al matí. Imatge del 3 de març de 2020 (Horitzontal).

La sala del Tribunal Suprem que va jutjar el cas del procés independentista a Catalunya ha advertit aquest dimarts al Govern de la Generalitat que l’excarceració dels presos polítics per la pandèmia de coronavirus podria emmarcar-se en un delicte de prevaricació.

L’alt tribunal assenyala que si les juntes de tractament de les presons on es troben acorden excarcerar-los per complir el confinament a casa seva, aquest òrgan s’adreçarà a cadascuna d’aquestes juntes de règim general i als directors dels centres perquè expliquin com més aviat possible què justifica aquesta decisió i s’identifiqui de manera nominal els funcionaris que han donat suport a aquest acord.

“Això s’emmarcaria en l’exigència de responsabilitats penals per la possible comissió d’un delicte de prevaricació”, afegeix la nota, que s’emet després que la consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, hagi assegurat que les juntes de tractament de les presons catalanes estudiaran aquest dimarts si els presos que compleixen condemna per l’1-O poden continuar el confinament a casa seva.

Relacionats